Fysiotherapie

WAT IS FYSIOTHERAPIE?
Dit is de behandeling en begeleiding van mensen die moeite hebben met bewegen door pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een fysiotherapeut kan u helpen om weer klachtenvrij te kunnen bewegen. Tijdens uw eerste afspraak brengt de therapeut de oorzaak van uw klacht in kaart door middel van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende diagnostiek, zoals een echo of een bewegingsanalyse.

WAT DOET DE FYSIOTHERAPEUT?
De fysiotherapeut behandelt de klachten, geeft advies en oefeningen, en indien nodig passen ze manuele technieken toe. Adviezen kunnen gaan over houding en over het actief blijven ondanks de beperkingen. Oefeningen kunnen bedoeld zijn om spieren soepeler of juist sterker te maken. Masseren doet de fysiotherapeut alleen als het nodig is om de klacht te behandelen.

WELKE BEHANDELTECHNIEKEN ZIJN ER? 

  • Dry needling
  • Oefentherapie
  • Shockwave therapie
  • Massage 

WAAR RICHT DE BEHANDELING ZICH OP
Samen met de therapeut wordt een behandelplan opgesteld om weer klachtenvrij te kunnen bewegen. Tijdens de behandelingen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste behandeltechnieken.

WAT KOST FYSIOTHERAPIE?
Fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering en wordt al dan niet vergoed indien u hiervoor verzekerd bent.
Heeft u geen aanvullende verzekering of vallen fysiotherapeutische behandelingen niet of slechts gedeeltelijk onder uw aanvullende verzekering dan ontvangt u een particuliere nota.