Golffysiotherapie

WAT IS GOLFFYSIOTHERAPIE?
De (golf) fysiotherapeut behandelt en begeleidt mensen die moeite hebben met bewegen. De oorzaak hiervan kan diverse oorzaken hebben: Pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure of gewoon een minder bewegelijk of stijver lichaam. Door een uitgebreide kennis van de golfswing kan de oorzaak van uw klacht goed in kaart gebracht worden door middel van een swing analyse, vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende diagnostiek zoals een echo.

WAT DOET DE GOLFFYSIOTHERAPEUT? 
De golffysiotherapeut behandelt, geeft advies en oefeningen, en indien nodig passen ze manuele technieken toe. Adviezen kunnen gaan over (golf)houding, belasting en belastbaarheid. Oefeningen kunnen bedoeld zijn om spieren soepeler of juist sterker te maken. Masseren doet de fysiotherapeut alleen als het nodig is om de klacht te behandelen.

WELKE BEHANDELTECHNIEKEN ZIJN ER? 

  • Dry needling
  • Oefentherapie
  • Shockwave therapie
  • Massage 
  • Aanpassing techniek in overleg met golfprofessional

WAAR RICHT DE BEHANDELING ZICH OP?
Samen met de therapeut wordt een behandelplan opgesteld om weer klachtenvrij te kunnen bewegen. Tijdens de behandelingen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste behandeltechnieken.

WAT KOST GOLFFYSIOTHERAPIE?
Golffysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering indien u hiervoor verzekerd bent. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen in principe ook de kosten voor golffysiotherapie hieronder. Heeft u geen aanvullende verzekering of vallen fysiotherapeutische behandelingen niet of slechts gedeeltelijk onder uw aanvullende verzekering dan ontvangt u een particuliere nota.

Thoracale rotatie, flexibiliteit, yoga