Handtherapie

WAT IS HANDTHERAPIE?
Handtherapie is een specialisatie binnen de vakgebieden fysiotherapie en ergotherapie. De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of pols.

HET VERSCHIL MET FYSIOTHERAPIE:
De handtherapeut is een fysiotherapeut of ergotherapeut die een gespecialiseerde opleiding tot handtherapeut heeft gevolgd. Indien noodzakelijk werkt de handtherapeut samen met huisartsen en gespecialiseerde handchirurgen. FYSAS is lid van het handenetwerk Breda eo.

WAT DOET DE HANDTHERAPEUT?
De handtherapeut verzorgt de handtherapie welke noodzakelijk is voor uw aandoening. De handtherapeut zal na een intake/screening, met u de behandelmogelijkheden bespreken en samen met u behandeldoelen opstellen. Het centrale doel is om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen en weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren.

WAAR RICHT DE BEHANDELING ZICH OP?
Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: verbeteren van de beweeglijkheid; wondverzorging; littekenbehandeling; oefeningen voor kracht en coördinatie; het aanmeten van spalken; advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten; evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces.

WAT KOST HANDTHERAPIE?
Deze therapiemethode is een onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen in principe ook de kosten voor handtherapie hieronder. Heeft u geen aanvullende verzekering of vallen fysiotherapeutische behandelingen niet of slechts gedeeltelijk onder uw aanvullende verzekering dan ontvangt u een particuliere nota.